Veelgestelde vragen


Wat kwam er uit de enquête?

Kort gezegd: inwoners, ondernemers én bezoekers van Sneek zijn enthousiast over de plannen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want dit zijn precies de partijen die ons plan moeten 'dragen'. 77% van de respondenten geeft aan vaker een rondje door Sneek te gaan varen als de stadsroute er komt. Benieuwd naar meer resultaten? Kijk bij Wat vind jij?

Hoe ver zijn de plannen?

Op dit moment voert Bureau Schmidt (adviesbureau) een haalbaarheidsonderzoek voor ons uit. Wat is er allemaal nodig om de grachten bevaarbaar te maken? Welke technische aanpassingen hebben de bruggen nodig? En zijn die haalbaar? De uitslag van dit onderzoek volgt in februari 2020.

Wanneer gaat het project in uitvoering?

Wat ons betreft zo snel mogelijk! Maar dit hangt natuurlijk samen met heel veel factoren. We willen de plannen graag samen met de inwoners en ondernemers van Sneek tot stand brengen. Dit kost tijd. Daarnaast moeten de plannen goedgekeurd worden door de gemeente én spelen de financiën ook nog een grote rol.

Hoe wordt het project gefinancierd?

We zijn één van de koploperprojecten van de provincie Fryslân. Samen met andere koploperprojecten (waaronder Feanetië), bundelen we onze krachten en maken we een gezamenlijke strategie om financiële bijdragen te krijgen. We zoeken dus niet alleen naar geld op gemeentelijk niveau, maar juist op provinciaal, landelijk en zelfs Europees niveau.

Wat levert het mij op?

Een bruisende stad, vol gezelligheid! Je vaart straks dóór de binnenstad. Met name voor ondernemers biedt het kansen. Denk bijvoorbeeld aan arrangementen op het gebied van varen, fietsen, wandelen en horeca. Een trend als een ‘Night SUP’ kan zomaar werkelijkheid worden voor Sneek.

Mag ik meedenken?

Jazeker, graag zelfs! De eerste stap was een enquête. Hierin kon je je mening geven. Verderop in het proces volgen inloopavonden. Houd onze website en social media in de gaten voor data.

Waar kan ik terecht met vragen?

Staat je vraag niet in dit lijstje? En haal je het antwoord ook niet uit de andere informatie op de website? Stel hem ons dan gerust via het contactformulier!

Bezig met laden