Over de Stichting

Een groep enthousiaste Snekers, samen de Stichting Waterstad Sneek. Stichting Waterstad bestaat uit Bart Ebink, Kees Kat, Alies Koree, Jappie van der Pol en Peter Wiersma. Bijgestaan met raad en daad door Fetze Gaastra en Arjen Kooistra.

Het begin

Hoe het allemaal begon? In 2016 daagde de VOS (Vereniging Ondernemend Sneek) jonge ondernemers uit: bedenk een plan voor de stad Sneek. Onder de naam ‘Sneek meer dan een Week’ ontstond zo het plan om de oude grachten te herstellen. Een vaarroute maken, dóór de stad heen. Is dit een nieuw idee? Nee, deze wens is er al jaren. Wat wel nieuw is, is dat een groep ondernemers het nu ook echt oppakt.

En toen?

De Toerisme Alliantie Friesland (TAF) van Provincie Fryslân merkte het plan op en zag er wel wat in. Dus mocht de commissie ‘Sneek meer dan een week’ het plan indienen als koploperproject. De volgende stap was in april 2019 het oprichten van een stichting, want zo kun je nóg meer bereiken.

Een plan van en vóór Snekers

Met ons plan willen we de stad haar oude charme en sfeer teruggeven. Maar het is meer dan alleen ons plan. Het moet een plan zijn van én voor de inwoners en ondernemers van Sneek. Daarom zijn alle ideeën en opmerkingen welkom!

Bezig met laden