Waterstad Sneek

Wie Sneek zegt, denkt aan water. Aan de historische binnenstad en de grachten. Aan de watersporters en het Sneekermeer. Sneek is mooi. Maar Sneek kan nog veel mooier worden!

De grachten van Sneek bevaarbaar maken, dat willen wij graag. Aanleggen met je sloep bij een terrasje in de binnenstad, vanaf daar op ‘e struun. De sterke punten van Sneek versterken. Waterstad Sneek: bruisend, authentiek en krachtig. Waar wachten we nog op?


 

Sneek is een watersportstad. Wie Sneek zegt, denkt aan water. In de zomer is de stad een uitvalsbasis voor de vele toeristen en watersporters. Ze zoeken het Sneekermeer op, om daar vele kilometers aan vaarplezier te beleven.

De Sneekweek is een begrip. De Waterpoort is het symbool van de stad.

De grachten horen hier bij, vinden wij. Sneek is meer dan alleen een uitvalsbasis. Wat is er nu mooier dan dóór onze stad heen te varen, en vanaf daar de stad echt te beleven?

 

 

 

Sneek bruist. Dat doet het al, maar straks nog meer. Sneek is het kloppende hart van Fryslân.

Zie jij jezelf straks al varen met je sloep door de binnenstad? Of verken je de binnenstad liever per kano of SUP? Aanmeren bij een terrasje of een aanlegsteiger en vanaf daar op ‘e struun.

Het bevaarbaar maken van de grachten geeft zoveel mogelijkheden. Het maakt van Sneek nóg meer een waterstad.
We hebben grootse plannen. Dat Sneek daarna nog meer bruist, dat is een ding dat zeker is.

 

 

 

 

 


 

Wij Snekers zijn trots op onze stad. Met een historische binnenstad vol prachtige rijksmonumenten zoals de Waterpoort of de Martinikerk.

Toeristen en watersporters zijn belangrijk voor de stad. Maar de inwoners maken de stad.

Sneek is uniek: onze geschiedenis, de cultuur, de oude gebouwen en de winkelstraten. Maar ook het water en onze oude grachten maken Sneek uniek.
Sneek is bijzonder en moet dat vooral ook blijven.

 

 

 

 

 

  

Sneek heeft een levendig centrum, vol terrasjes, restaurants en winkels. Ondernemers ondernemen graag in onze stad. Dat houden we graag zo. Daarom investeren we in onze stad.

Het bevaarbaar maken van de grachten geeft nieuwe kansen, onder andere voor de horeca en watersport. SUPpen, elektrisch varen, terrasjes aan het water, ga zo maar door.

Dat is niet alleen leuk en gezellig, maar ook goed voor de werkgelegenheid voor de Snekers. Een krachtig Sneek; wij zijn klaar voor de toekomst.

 

 

Bezig met laden